szaloky_01

Így születik a Raptor

Szalóky István nem csak kiváló íjász eredményeiről hanem csodálatos íjairól is ismert. Régen vártam már egy Szalóky vadászreflex íjra, májusban végre a kezembe vehettem új Raptoromat.

A kis rabló (raptor) nem rabolja az energiámat, mindent belead, gyors viszont egyenletesen keményedő, csendes és nyugodt íj.

István Gyenesdiási otthonában tett látogatásom nagyon hasznos volt, sokat beszélgettünk íjászatról, technikáról és az íjakról. Elő is került büszkesége, a kicsit girbe-gurba, egy darab naracsfából készült eszkimó íja, mellyel versenyt is nyert.

Ebből is látszik, nem az eszköz a fontos. Ahogy az íjászok jelmondata hangzik: csak mindig csináljunk mindent ugyan úgy és akkor a vessző is mindig ugyan oda fog menni.

Bár nem az eszköz a fontos, ennek ellenére én nagyon boldog vagyok az új szerzeményemtől, melyet már csak szépsége miatt is nagyon szeretek.

Bízom benne, hogy sokáig jó szolgálatot fog tenni, melynek érdekében – ahogy Istvánnak is megígértem – vigyázok a felajzásnál, másnak oda nem adom, nem csavarom a markolatot és megfelelő vesszőket használok. Ezek hasznos tanácsok, másoknak is ajánlom.

Rábavölgyi Iván

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.