vaduzes

Vadűzés és erdőzúgás

Széchenyi Zsigmond vadászatról írott szavaival élve, “a vadászat vadűzés és erdőzúgás, de több erdőzúgás”.

Így is jellemezhetjük az úgynevezett 3D szakágat, az íjász sport megannyi szakága közül mindenki számára elérhető és nagyszerű szórakozást. Gyönyörű természetes környezetbe kihelyezett életnagyságú állatalakos célok becserkészéséről és „terítékre hozásáról” van szó. Tehát ez csupán egy játék, de az ember kiélheti a benne lakozó vadászösztönt.

Valóban mindenki számára elérhető? A természetben tett nagy séták mellett ez szellemi és fizikai erőpróba, ami sok embert elrettenthet. Fontos megjegyezni, hogy a szakág szerelmesei általában csigás íjjal erednek a „vad” nyomába. Ezt az íjtípust a 70-es években arra fejlesztették ki, hogy a kimagasló fizikummal nem rendelkezők is kipróbálhassák ezt a nemes sportot. Ráadásul a technika fejlődésének köszönhetően ezek olyan eszközök, melyekkel egy hétvége alatt meg lehet tanulni megfelelően lőni.

Akkor mi a nehéz ebben a sportban? A „vadűzés” során meg kell tudni becsülni a cél távolságát, ami nem egyszerű. Egy rossz lövés alkalmával bizony földkörüli pályára is állíthatjuk vesszőnket…

Látogass el hozzánk! Ezen a területen tapasztalt edzők segítségével, egy több mint 30 m-es lőtávot biztosító fedett íjászpályán, kiváló közösségben készülhetsz fel a „vadászatra”.

Rábavölgyi Iván

1 hozzászólás

  • rivan

    Elkészült a gyönyörű Szalóky Raptor vadászreflex íjam. Holnap lemegyek vele villogni a pályára.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.